Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Λαμπαδίτσα.. κερί κεράκι

Είναι απίστευτο το πόσο μπορεί να φτάσει η τιμή της πασχαλιάτικης λαμπάδας τη σήμερον ημέρα και εν έτει 2008!!!! Μία λαμπαδίτσα απλή που στην εκκλησία θα την πάρεις 30 λεπτά στα καταστήματα παιχνιδιών μπορείς να την αγοράσεις μέχρι και 40 ευρώ!!!! Βέβαια είναι πλουμισμένη με διάφορα παιχνιδάκια, σκέϊτμπορ, καπέλα, μπάλες, κούκλες και ότι μπορείς να φανταστείς και στο κέντρο του πελώριου αυτού κουτιού βρίσκεται και μία λαμπαδίτσα που είναι τόσο στριμωγμένη που μοιάζει με κεράκι της Λαμπρής....
Καημένοι νονοί και γονείς σέρνονται από τα κουτσούβελα που έχουν ενημερωθεί προηγουμένως από το χαζοκούτι και με την ευκαιρία της πασχαλιάτικης χαρμολύπης παίρνουν και τα παρελκόμενα πλησίον του κεριού!!!!
Αν και Πάσχα έρχεται... τα καταστήματα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φτιάξαν για να διαλαλήσουν την πραμάτια τους...
Οι διαφημίσεις παιχνιδιών δεν έχουν κάνει εξολοκλήρου την παρουσία τους... παρ' όλα αυτά τα μεγάλα καταστήματα που σέβονται τον εαυτό τους στολίστηκαν πανηγυρικά με χαρούμενα χρωματισμένα αυγά και κοτούλες στις φωλιές τους!!!!
Το Πάσχα έρχεται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι με τις λαμπάδες μας μπάρμπυ και σπάϊντερμαν ανα χείρας μπροστά στην εκκλησιά!!! Άντε και καλή λευτεριά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου φίλε μου Διαμαντή.
Ο κοινωνικός προβληματισμός σου όχι μόνο ποτέ δεν εξέλιπε αλλά είναι καίριος και εύστοχος!
Πόσο δίκιο έχεις γι' αυτή την άσκοπη κατανάλωση που όχι μόνο δε βελτιώνει τη ζωή μας αλλά μας φτωχαίνει ακόμη περισσότερο.